Συγκρότημα 3 Κατοικιών

Περιστέρι 2005

ΕΡΓΟ : Νέο συγκρότημα (3) κατοικιών συνολικής επιφάνειας 300 τμ σε οικόπεδο 220 τμ. Το συγκρότημα αποτελείται από δύο μεζονέτες και ένα διαμέρισμα .

ΘΕΣΗ : Περιστέρι / ΑΘΗΝΑ

ΜΕΛΕΤΗ- ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ : 2004-2006

CONCEPT ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ :  Η ΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΣΜΕΙ – ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ

“Μέσα από το έργο του ο καλλιτέχνης οφείλει να περνά ιδέες και μηνύματα που έχουν πολιτική και κοινωνική χροιά  ,να παίρνει θέση για τα γεγονότα της εποχής του να καταδικάζει να επικρίνει να στηρίζει να έχει φανερή και ξεκάθαρη άποψη ,να αφυπνίζει”. Pablo Picasso- GUERNICA

Το αντίστοιχο στην αρχιτεκτονική σημαίνει ότι μια ποιοτική κατοικία δεν είναι η κατοικία που είναι κατασκευασμένη με ακριβά υλικά, που ευχαριστεί μόνο το μάτι η που ακολουθεί πιστά ένα αρχιτεκτονικό ρεύμα (όπως το μοντέρνο το μίνιμαλ ή το κλασσικό) αλλά η κατοικία που παράγει χώρους ως αποτέλεσμα μιας σκέψης που επιχειρεί να ανατρέψει τον συμβατικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που όλοι βιώνουμε μέσα στην καθημερινότητα μας, που τσιγλίζει τη φαντασία την καρδιά και το πνεύμα.

Μόνιμη αντίσταση ακόμη και στην σημερινή χρωματική γκρίζα μανιοκατάθλιψη σοβαροφανών χρωμάτων με την επιλογή φωτεινών χρωμάτων και παιχνίδια με το φώς που δίνουν την ελπίδα που έχουμε τόσο ανάγκη.

Η φωτογραφία είναι από συγκρότημα τριών κατοικιών με το σύστημα της αντιπαροχής στο Περιστέρι (μελέτη – επίβλεψη - κατασκευή 2012 )

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το